Pyłek Ostrów Mazowiecka, pszczeli Ostrów Mazowiecka, kartonie Ostrów Mazowiecka, kg!) Ostrów Mazowiecka
pyłek Ostrów Mazowiecka, pszczoły wielokwiatowy Ostrów Mazowiecka
Pyłek pszczeli 25 kg w kartonie (39 zł za kg!)
PYŁEK PSZCZELI LUZEM 25 KG W KARTONIE!
Tylko 39 zł za kilogram!
Prezentujemy Państwu pyłek pszczeli 25 kg w kartonie!
Pyłek spakowany jest w worek 25 kg.
Przy zakupie worka cena za 1 kg to tylko 39 zł!
Z uwagi na bardzo duże zainteresowanie produktem czas realizacji może wynieść od 7 do 14 dni.
Pyłek pszczeli to niezwykle cenny produkt,który zbierany przez pszczoły z
różnego rodzaju kwiatów będzie doskonałym uzupełnieniem naszej
codziennej diety.
Co to jest?
Pyłek kwiatowy ma postać małych, drobnych kuleczek, które to pszczoły
niosą do ula, by po dalszym przetrawieniu, stanowił pokarm młodych
owadów. Każda z tych małych kuleczek składa się z ok. 100 tysięcy ziaren
pyłków, w tym także roślin leczniczych, np. dziurawca, mniszka
lekarskiego, dzikiej róży. U wlotu do ula pszczelarze zakładają rodzaj
przeszkody, która sprawia, że część pyłku w niej pozostaje, dzięki czemu
po zebraniu drogocennego produktu możemy się nim cieszyć.
Kolor pyłku pszczelego zależy od rodzaju roślin - najczęściej spotykany
jest żółty oraz jasnobrązowy. Działanie pyłku jako leku i środka
kosmetycznego było znane w starożytnym Egipcie oraz Rzymie. Współczesne
badania nad składem pyłku oraz jego medycznym wykorzystaniem prowadzone
były w wielu ośrodkach europejskich. Wyniki badań wykazały, że zawiera
on ponad 200 różnorodnych związków. Stanowi między innymi nieocenione
źródło białka - stanowi ono od 20 do 40 proc.
Jak stosować?
Pyłek pszczeli należy przechowywać w suchym i zacienionym miejscu, w
szczelnie zamkniętym słoiku. Przy osłabieniu organizmu zaleca się
stosowanie od 4 do 8 płaskich łyżeczek pyłku pszczelego dziennie -
najlepiej przed posiłkiem. Pyłek pszczeli można spożywać bezpośrednio,
można go zemleć i dodać do płatków, jogurtów itp. lub rozpuścić w
ciepłym napoju (do 40 stopni).
Kraj pochodzenia: Ukraina
Corpo Sp. z o.o. sp. k.